Fenyős Zoltán – Fenyősné Kircsi Amália: Gyöngyforrás (Játék a tanulás 4.)
Pedellus Tankönyvkiadó Kft.

 

Bevezető A program indítása, kilépés a programból A keretprogram Tanmenet

 

A böngésző elindítása után a www.gyongyforras.hu internetcímen érhető el a program. A kezdő képernyő betöltődése után ajánlatos a böngészőt teljes képernyős nézetre váltani. Ezt az F11-es gombbal vagy a Nézet menü Teljes nézet parancsával tudjuk elvégezni.


A program működéséhez legalább 9-es verziójú Flash Player szükséges. Ha ez a gépén nem található meg, akkor a Flash Player legújabb változatát letölthetjük a következő címen: http://www.adobe.com/products/flashplayer

 

 
   

A program használata a belépéssel kezdődik. Ehhez minden felhasználó kap egy önálló belépési kódot, amely 20, meghatározott sorrendű betűből áll. Ez a kód a DVD tok belsejében található. A kódot a beléptető képernyőn kell megadnunk, a billentyűzeten begépelve. Egy betű beírása után egy pont automatikusan a következő mezőre ugrik, ez jelzi, hogy hol tartunk a kód beírásában. Ha tévesztés történt, akkor az utolsó betű a Backspace billentyű megnyomásával letörölhető. Ha a kódot beírtuk, akkor a táblán megjelenik a Belépek gomb. Erre kattintva, vagy az Enter billentyű megnyomásával beléphetünk a Gyöngyforrás világába.

Előfordulhat, hogy a belépés sikertelen, ennek három oka lehet:

  • Nem létező kódot adtunk meg.
  • Azzal a kóddal már valaki belépett a rendszerbe, és nem lépett ki még.
  • Lejárt a kód érvényessége.

A rendszer úgy van kiépítve, hogy egy adott kóddal egyidőben csak egy felhasználó dolgozhat. Ha valaki belép a programba, akkor ugyanazzal a kóddal más felhasználót már nem enged be a rendszer. Ezért mindenkinek vigyáznia kell a saját kódjára, mert ha illetéktelen személyhez jut, akkor előfordulhat, hogy a licensztulajdonos nem tudja használni a programot.

Nyitókép
   

Az első belépés után a Gyöngyforrás történetével ismerkedünk meg. Megtudjuk, hogy a kiszáradt kútból a gyerekek lelkesedése és ügyessége újra vizet fakaszthat, s a város benépesülhet.

 
   

A történet után a feladatválasztó laphoz érkezünk, amely kezdetben a kiürült várost ábrázolja.

Feladatválasztás •  Kilépés a Csodafából

Szabályosan úgy tudunk kilépni a Gyöngyforrásból, hogy a képernyő jobb alsó sarkában található Kilépésgomb gombra.

Fontos! Mielőtt a böngészőprogram ablakát bezárjuk mindig szabályosan lépjünk ki a programból! Ha ezt elmulasztjuk, akkor legközelebb csak a következő napon engedi meg a rendszer a belépést.

 

 

© Pedellus Tankönyvkiadó Kft., 2007
Minden jog fenntartva
www.pedellus.hu